Schoolreizen in Italië


Schoolreizen in Italië, educatieve reizen, instructiereizen, studiereizen, schoolexcursies, tentoonstellingen, exposities en musea in heel Italië.

Caravantours is een Italiaanse tour operator gespecialiseerd in groepsreizen en in de organisatie van schoolreizen, studiereizen, educatieve reizen en circuits voor studenten en onderwijzers.

Caravantours is een Italiaanse touroperator gespecialiseerd in groepsreizen en in de organisatie van schoolreizen.

Er is oneindig veel keuze in Italiaanse bestemmingen voor schoolreizen, maar meestal gaat de voorkeur uit naar Florence, Rome, Venetië, Napels, Turijn, Triëst en verschillende Siciliaanse steden zoals Syracuse, Agrigento en Palermo.

Rome is vanzelfsprekend één van de meest geapprecieerde steden, want de hoofdstad heeft werkeljk zeer veel te bieden : geen enkele stad ter wereld heeft zoveel sporen in de geschiedenis nagelaten als Rome, met een ontelbaar aantal monumenten. De studenten zullen het Colosseum, de Fori Imperiali en het Forum Romanum, het Pantheon, de Catacomben, de kerken, de bekende Piazza Navona en de Sint-Pietersbasiliek in Vaticaanstad bezoeken. En om te besluiten de zeven heuvels, waarvan de hoogste zeker een bezoek waard is : het Campidoglio.

Veel studenten bezoeken ook Turijn, eerste hoofdstad van het verenigde Italië 150 jaar geleden en Florence, één van de belangrijkste Italiaanse kunststeden. Dit is een belangrijke bestemming voor studenten die kunstgeschiedenis studeren en in Florence de werken van Brunelleschi (de beroemde koepel van de Dom), Michelangelo, Giotto (klokketoren), Leon Battista Alberti (gevel van Santa Maria Novella Basiliek) en vele anderen kunnen bezoeken.

Venetië is zeker één van de favoriete bestemmingen, zowel vanwege het enorme historische en kulturele patrimonium, alsook door de unieke ligging, die een bezoek aan deze stad in ieder seizoen van het jaar tot een fascinerende belevenis maken.

De studenten die de Griekse kunstgeschiedenis studeren, hebben zeker een reden meer om Syracuse en Agrigento te bezoeken. Syracuse is het belangrijkste centrum van de Griekse beschaving geweest en vele resten van de grootsheid van deze stad zijn nog steeds te bewonderen, zoals het Griekse theater, een door studenten veelbezocht monument, alsook het Romeinse amphitheater. Agrigento, het antieke Romeinse “Agrigentum”, is een stad met duizenden jaren geschiedenis, die uitzonderlijke archeologische, artistieke en architectonische rijkdommen bewaard, bron van aantrekkingskracht voor schoolreizen.

Kontakteer ons indien u een schoolreis of studiereis in Italië wenst te organiseren.

Lees meer

Openingsure...

Tarieven toeristenbetaling...