Algemene Informatie (studentengroepen)

CARAVANTOURS Via Parmense 19
47923 Rimini - Italië
Telefoon: 00 39/0541/363210
Fax: 00 39/0541/363245 or /770721
E-Mail: [email protected]
maandag/vrijdag: van 8.30 tot 19.30 uur
zaterdagochtend: van 9.00 tot 13.00 uur
Om uw groepen steeds te kunnen bijstaan gedurende hun reis in Italië, hebben wij een noodnummer ter beschikking gesteld, in werking van maandag tot vrijdag van 18.00 tot 22.00 uur, weekends en feestdagen van 09.00 tot 22.00 uur.
Aanvragen worden telefonisch of per e-mail geaccepteerd.
De offerte zal u schriftelijk toegestuurd worden en kan slechts als voltooid beschouwd worden na uw schriftelijke bevestiging en schriftelijke herbevestiging van Caravantours.
Een grote keus uit goede èn goedkope hotels. De categorie van de hotels is duidelijk naast ieder hotel vermeld en is de officiële classificatie van het Provinciaal Bureau voor Toerisme.
Alle vermelde prijzen zijn in euro, netto per persoon per dag. en geldig vanaf min. 20 deelnemers. De hotelprijzen zijn inclusief: volpension (overnachting, ontbijt, middag- en avondmaal), halfpension of kamer-ontbijt, zoals naast ieder hotel of programma vermeld staat, en BTW aan de huidige tarieven (op 01.01.24). In geval van verhoging van de BTW tarieven, is Caravantours vrij om de prijzen aan te passen. De niet in het hotel gebruikte maaltijden kunnen worden vervangen door lunchpakketten. Drankjes niet inbegrepen.

  HOTELS
  B.B. = Kamer en ontbijt
  H.P. = Halfpension
  V.P. = Volpension
  S.S. = Supplement Single
  S.D. = Supplement Dubbel

  RESTAURANTS
  De prijzen zijn per persoon per maaltijd en inclusief:
  pasta – hoofdgerecht met bijgerecht – fruit of dessert
  toeslag drankje: 1 niet alcoholhoudend drankje (soft drink)
  toeslag mineraalwater: ½ liter

  SPECIAL MAALTIJDEN
  Niet alle hotels en restaurants kunnen speciale maaltijden serveren (coelikie, allergieën, culturele of religieuze redenen, etc). Deze zullen dan ook ruim op voorhand doorgegeven moeten worden.
  Het kan zijn dat er toeslagen voor deze speciale maaltijden worden gevraagd. Als alternatief kan gevraagd worden deze speciale producten zelf mee te brengen.

meerbedkamers voor studenten (ook met stapelbedden), dubbels voor de begeleiders. Singles al naar gelang de beschikbaarheid en steeds met toeslag. In het geval dat het aantal begeleiders meer dan 10% van het totaal aantal deelnemers bedraagt, kan er een supplement gevraagd worden, dat u bij aanvraag zal worden meegedeeld.
In meerdere steden vragen de hotels, bij aankomst van een groep studenten, een borgsom om eventuele schade in te dekken.
Deze waarborg zal teruggegeven worden indien er zich geen problemen voorgedaan hebben tot op het moment van vertrek. In ieder geval is Caravantours niet aansprakelijk voor eventuele schade.
Er wordt één persoon gratis toegekend iedere 25 betalende deelnemers.
De eventuele toeristenbelasting is nooit bij de hotelprijzen inbegrepen. Ontwikkelingen hieromtrent worden op onze website gepubliceerd en in onze offertes of herbevestigingen vermeld zodra deze van toepassing zijn. De toeristenbelasting dient rechtstreeks bij aankomst in het hotel betaald te worden.
Voor alle op zich staande diensten die niet aan een hotelreservering verbonden zijn zoals: maaltijden in een restaurant, transfers en excursies, gidsdiensten en begeleiding, worden reserveringskosten van 30,00 euro per groep aangerekend.
Sommige websites met beoordelingen over hotels worden niet gecontroleerd en kunnen daarom niet als betrouwbaar beschouwd worden, door het feit dat het onmogelijk is de herkomst en motivatie in positieve of negatieve zin te verifiëren. Na bevestiging van gelijk welke reservering, accepteert Caravantours geen annulering of gedeeltelijke annulering, als gevolg van negatieve beoordelingen op websites. Mocht dit gebeuren dan zullen de contractvoorwaarden toegepast worden volgens de gepubliceerde Algemene Voorwaarden punt 7.
Voor hotels waar slechts 1 overnachting geboekt wordt, zal een toeslag van minimum 1,50 euro per persoon in rekening worden gebracht. Tevens kunnen er voor de feestdagen en speciale manifestaties toeslagen worden gevraagd. Deze zullen bij reservering bekend worden gemaakt. Eénpersoonskamers: toeslag wordt bij reservering doorgegeven.
Het ontbijt in de italiaanse hotels is vrij eenvoudig: koffie, thee, melk, brood, boter en jam. Op aanvraag kunnen wij de toeslag voor een uitgebreid ontbijt of ontbijtbuffet met kaas, ham, vruchtensap, enz. doorgeven.

U wordt verzocht zich nauwgezet aan de volgende adviezen te houden:
Het hotel of restaurant telefonisch op de hoogte te brengen van de exacte aankomsttijd. De tijden voor lunch en diner zo stipt mogelijk te respecteren. De hotelier een dag van te voren in te lichten i.v.m. eventuele lunchpakketen. Een deelnemerslijst, waarop naam, geboortedatum en woonplaats staan aangegeven op papier met briefhoofol van de school.

BELANGRIJK : VERANDERING AANTAL DEELNEMERS/FACTURERING
• Het is absoluut noodzakelijk dat de groepsleider de reisdocumenten corrigeert, indien het aantal deelnemers niet overeenkomt met het reële aantal.

• In de meeste gevallen, zal het aantal deelnemers dat op de vouchers vermeld staat gebruik worden voor het opstellen van de factuur. Er zijn diensten, zoals bijvoorbeeld de maaltijden in restaurants, waarvoor het enige geldige dokument de voucher is die op het moment van de levering van de dienst wordt afgegeven. Deze gegevens kunnen later niet gecontroleerd worden en zijn dus niet weerlegbaar.

• Desondanks kunnen bepaalde hotels en restaurants toch factureren op basis van het laatst ontvangen aantal deelnemers/kamerslijst of veranderingen in aantal accepteren tot 48 uur voor aankomst.

• Het is mogelijk dat hotels en restaurants tot 100% annuleringskosten aanrekenen in geval van no-show of annulering op het laatste moment.

• Wat betreft de reserveringen van ferries, boten, vliegtuigen en treinen, zijn de voorwaarden van de verschillende vervoersmaatschappijen van toepassing. Het is uiterts moeilijk om de tickets van de niet vertrokken personen te recupereren.

• Bezwaren op een factuur worden alleen geaccepteerd indien deze binnen een termijn van 20 dagen na uitgifte van deze worden gemeld. Na deze termijn beschouwen wij ons geautoriseerd om de gevraagde betalingen uit te voeren en zullen bezwaren niet meer in overweging kunnen worden genomen.

VERTRAGINGEN: Eventuele vertragingen kunnen er toe leiden dat een dienst niet meer geleverd kan worden. Deze dienst zal echter wel in rekening gebracht worden.
ZWEMBADEN: De zwembaden van de hotels in Italië zijn normaal gesproken van half/eind mei tot half/eind september geopend. Buiten deze periode om zijn de niet overdekte zwembaden gesloten.
TOURINGCARPRIJZEN: Eventuele stijgingen van de benzineprijs kunnen een prijsverhoging tot gevolg hebben. De gepubliceerde prijzen zijn de prijzen die we met onze gebruikelijke maatschappijen hebben. In het geval dat deze maatschappijen niet in staat zijn de gevraagde diensten te leveren (vooral in het geval van late reservering) zouden de aangegeven prijzen enigzins kunnen veranderen.
KRAANWATER GEDURENDE DE MAALTIJDEN: Op basis van het ministerieel decreet van 24.03.05. (Ministerie van productieve activiteiten) zouden sommige hotels en restaurants geen kraanwater bij de maaltijden kunnen serveren.
PRIJZEN VOOR GIDSEN: In de in onze catalogus vermelde prijzen zijn de entrées in musea en monumenten niet inbegrepen.
NEDERLANDSTALIGE GIDSEN : Deze zijn niet in alle italiaanse steden beschikbaar. Aangezien het aantal nederlandstalige gidsen ook in de grote steden schaars is, kunnen deze iets duurder zijn dan de in onze brochure vermelde prijzen, die geldig zijn voor frans-, duits-, en engelstalige gidsen. Wij verzoeken U vriendelijk de diensten voor nederlandstalige gidsen zo vroeg mogelijk te reserveren.
AUDIOSYSTEEM: Voor succesvolle excursies met gids is het aangevolen koptelefoontjes te voorzien gedurende alle geleide bezoeken. Het gebruik van deze koptelefoontjes is verplicht voor vele geleide bezoeken aan kerken, musea en exposities. Koptelefoons kunnen via Caravantours worden gereserveerd.

Betaling uitsluitend via SWIFT aan onze bank:

CREDIT AGRICOLE
Agentschap Rimini
IBAN: IT27 L 06230 24293 000031237955
BIC: CRPPIT2P773 - a/c 000031237955
CAB: 24200 - ABI - 03273 - CIN: L- CIN EUR: IT27

of

SOLUTION BANK
Agentschap Rimini
IBAN: IT06 B 03273 24200 000309800501
BIC: CRDRIT2F - a/c 000309800501
CAB: 24200 - ABI - 03273 - CIN: B- CIN EUR: IT06

Kosten van de overschrijving zijn ten laste van de klant.

Lees meer

Openingsure...

Tarieven toeristenbetaling...